hero

ŠPELA JAKŠA

univerzitetna diplomirana biokemičarka, diplomirana fizioterapevtka in specialistka za medenično dno
MIOFASCIALNI PILATES IN VAJE ZA MEDENIČNO DNO

14:15 - 14:45


O ŠPELI

Špela Jakša je lastnica in ustanoviteljica največjega pilates studia v tem delu Evrope. Peti element letos praznuje častitljivih 20 let in skupno ga je v tem času obiskalo preko 80.000 gibanja željnih posameznikov. Na več kot 500 m2 studio ponuja miofascialni pilates, reformer in gyrotonic, individualne manualne obravnave in fizioterapijo. Posebne programe izvajajo za nosečnice, mamice po porodu in seniorje.

Poleg dveh diplom in studia je Špela avtorica priročnika Zavladajte nad toksičnostjo in številnih spletnih programov za pilates, vadbo na daljavo ter webinarjev za odpravo bolečine in stanj kot so: težave s križem, čeljustnim sklepom, kolkom, vratno hrbtenico, motnje medeničnega dna, celo težave s ščitnico, živcem vagus in diafragmo. Prav za medenično dno se je Špela izobraževala v Los Angelesu in je med redkimi na našem kontinentu, ki opravlja terapijo medeničnega dna na ameriški način. 

Program: V sklopu dogodka bo Špela predstavila posebne vaje za medenično dno, proti težavam z odvajanjem, za obvladovanje napetosti, bolečine med spolnimi odnosi, za boljšo telesno držo in preprečevanje utesnitev. Po vadbenem delu bo praktični prikaz povzela v teoretičnega, kjer bo s predavanjem iz najnovejših raziskav zbrala nasvete in uvide za življenje brez omejitev. Dotaknila se bo področij nespečnosti, nagnjenosti k poškodbam, pomanjkanja energije, razdražljivosti, povečane verjetnosti vnetja, kronične bolečine in ostalih patofizioloških stanj, ki lahko rušijo ravnovesje in povzročajo nelagodja.
 

MIOFASCIALNI PILATES IN VAJE ZA MEDENIČNO DNO

Vaje za medenično dno pomlajujejo in sproščajo celotno telo. Nevrološka in fascialna povezava od možganov do medeničnega dna in vse do stopala je temelj vzravnane drže. Preizkusi na sebi, kako odpiranje medenice preprečuje napetosti vzdolž celega telesa, nauči se samomasaže in začni skrbeti za svoj libido. Kratka serija vaj ti bo spremenila zavedanje medeničnega obroča in povečala gibljivost struktur, odgovornih za dobro amortizacijo sil med hojo. Moč se ustvari v centru telesa - začuti jo!

Pripomočki za vadbo: talna blazina