Politika piškotkov spletne strani www.generali-zame.si (Različica 3.0)

Nazadnje posodobljeno: 08. marec 2024 

Zaščita naših strank je v ospredju vsega, kar počnemo, in zaščita vaših podatkov pri tem ni nobena izjema. Za izboljšanje učinkovitosti vaših obiskov uporabljamo na naših spletnih straneh piškotke, zato bi radi pojasnili, kako in zakaj jih uporabljamo. Z nadaljnjim brskanjem po naših spletnih straneh, ne da bi prilagodili nastavitve brskalnika za onemogočanje oziroma blokiranje piškotkov (informacije o tem, kako to narediti, najdete v spodnjem razdelku z naslovom "Sprejmi ali nastavi piškotke"), se strinjate z našo Politiko piškotkov spletne strani www.generali-zame.si.

Upravljavec piškotkov na spletnem mestu je GENERALI zavarovalnica d. d., Kržičeva ulica 3, 1000 Ljubljana.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke z majhno količino informacij, ki se ob obisku spletne strani prenesejo v vaš računalnik ali mobilno napravo. Ko ponovno obiščete spletno stran ali drugo spletno stran, ki prepozna ta piškotek, lahko vaša naprava komunicira s spletno stranjo in ta spletna stran lahko prebere informacije, shranjene v tem piškotku.

Zakaj so piškotki pomembni?

Piškotki so pomembni za delovanje spletne strani, zato, da je uporabnikova izkušnja boljša. Piškotke uporabljamo za učinkovito brskanje po naših spletnih straneh in za prihranek časa, saj vam ob vsakem obisku ni treba znova vnašati svojih podatkov. Piškotki nam omogočajo, da vam zagotovimo informacije in prikažemo vsebino, ki vam ustreza. Piškotke uporabljamo tudi za analizo interakcije strank z našimi spletnimi stranmi, da lahko izboljšamo izkušnjo za naše stranke.

Kako uporabljamo piškotke?

Na naših spletnih straneh uporabljamo različne vrste piškotkov za zagotovitev najboljše uporabniške izkušnje, vsi pa služijo različnim namenom, ki smo jih opisali tukaj:

Nujno potrebni piškotki - nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta. Taki piškotki obiskovalcu omogočajo nemoteno uporabo spletnega mesta. Brez teh piškotkov spletno mesto ne bi delovalo pravilno. Ti piškotki so nujni za premikanje po spletni strani in uporabo njenih možnosti, kot je dostop do varnih območij spletne strani. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti storitev, kot je informativni izračun in sklenitev zavarovanja.
 
Izvor Ime piškotka Namen Bistveno Kategorija piškotka Čas trajanja piškotka
generali-zame.si JSESSIONID Piškotek se ustvari, ko uporabnik odpre spletno stran. Omogoča nam, da si zapomnimo uporabnikova dejanja tekom seje. Ko uporabnik zapre brskalnik, se piškotek izbriše. Da Nujno potrebni 30 minut
generali-zame.si GUEST_LANGUAGE_ID Ta piškotek shranjuje izbiro jezika uporabnika. Ohrani se zunaj trenutne seje brskalnika. Da Nujno potrebni 1 leto
generali-zame.si COOKIE_SUPPORT Ta piškotek opredeljuje ali brskalnik podpira piškotke. Da Nujno potrebni 1 leto
generali-zame.si LFR_SESSION_STATE_‹ID› Ta piškotek shranjuje stanje trenutne seje za sistem (CMS). Da Nujno potrebni 1 leto
generali-zame.si c-necessary Piškotek, kamor shranimo privolitev uporabnika za uporabo nujno potrebnih piškotkov. Da Nujno potrebni 400 dni
generali-zame.si lbsrv Piškotek se ustvari, ko uporabnik odpre spletno stran. Omogoča nam, da si zapomnimo uporabnikova dejanja tekom seje. Ko uporabnik zapre brskalnik, se piškotek izbriše. Da Nujno potrebni 30 minut
generali-zame.si _shibsession_‹ID› Piškotek se ustvari, ko uporabnik odpre spletno stran. Omogoča nam, da si zapomnimo uporabnikova dejanja tekom seje. Ko uporabnik zapre brskalnik, se piškotek izbriše. Da Nujno potrebni 30 minut

Funkcionalni piškotki – ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabnik najpogosteje obišče in, ali se na spletnih straneh pokažejo sporočila o napaki. Uporabni so tudi za zagotavljanje storitev, ki ste jih zahtevali, kot je ogled videoposnetka, komentiranje na blogu ali delovanje spletnega obrazca. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki omogočajo identifikacijo obiskovalca. Vse informacije, ki jih ti piškotki zberejo, so združene in so zato anonimne. Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletne strani.
 
Izvor Ime piškotka Namen Bistveno Kategorija piškotka Čas trajanja piškotka
generali-zame.si c-functional Piškotek, kamor shranimo privolitev uporabnika za uporabo funkcionalnih piškotkov. Ne Funkcionalni 400 dni
generali-zame.si zdraviNamigiNotif Ta piškotek omogoča prikaz obvestil o novo objavljenih člankih na spletni strani. Ne Funkcionalni 7 dni
generali-zame.si ugodnostiNotification Ta piškotek omogoča prikaz obvestil o novo objavljenih ugodnostih na spletni strani. Ne Funkcionalni 7 dni
generali-zame.si prednostiNotification Ta piškotek omogoča prikaz obvestil o novo objavljenih zavarovalnih prednostih na spletni strani. Ne Funkcionalni 7 dni

Piškotki za spremljanje analitike - z analitičnimi piškotki merimo obisk naših spletnih strani in jih uporabljamo za namen izboljševanja uporabniške izkušnje. Informacije, ki jih pridobimo s piškotki, nam pomagajo razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno mesto in na podlagi teh se odločamo o prilagoditvah, ki obiskovalcem še olajšajo brskanje in dostop do želenih informacij.
 
Izvor Ime piškotka Namen Bistveno Kategorija piškotka Čas trajanja piškotka
generali-zame.si c-analytics Piškotek, kamor shranimo privolitev uporabnika za uporabo piškotkov za analitiko.  Ne Analitični 400 dni
Google gat Piškotek se uporablja za upočasnjevanje zahtev. Ne Analitični 1 minuta
Google gid Piškotek se uporablja za razlikovanje uporabnikov. Ne Analitični 1 dan
Google ga Piškotek se uporablja za razlikovanje uporabnikov. Ne Analitični 400 dni

Piškotki za oglaševanje in profiliranje - ti piškotki zagotavljajo prikaz oglasov, ki kar se da ustrezajo vam in vašim interesom. Obenem omejijo število prikazov oglasa in pomagajo meriti učinkovitost oglaševalske kampanje. To so piškotki, ki se uporabljajo za prilaganje oglaševanja posameznemu uporabniku.
 
zvor Ime piškotka Namen Bistveno Kategorija piškotka Čas trajanja piškotka
generali-zame.si c-profiling Piškotek, kamor shranimo privolitev uporabnika za uporabo piškotkov za oglaševanje in profiliranje. Ne Oglaševanje in profiliranje 400 dni
Facebook.com _fbp Ta piškotek se uporablja za dostavo vrste oglaševalskih izdelkov na Facebooku.  Ne Oglaševanje in profiliranje 90 dni
zvor Ime piškotka Namen Bistveno Kategorija piškotka Trajanje
Google NID Piškotek, na podlagi katerega Google prikazuje oglase zunaj Googlovih spletnih mest.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je  6 mesecev.
Google _gat Piškotek se uporablja za upočasnjevanje zahtev.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 1 minuta.  
Google __utma Piškotek se uporablja za razločevanje med posameznimi uporabniki.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka ne poteče.
Google __utmb Piškotek se uporablja za določanje nove seje oziroma obiska.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je  čas trajanja seje. 
Google __utmc Piškotek se uporablja za skladnost s knjižnico urchin.js. Ko uporabnik zapre brskalnik, se piškotek izbriše.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 30 minut.
Google __utmz Piškotek shranjuje informacijo o tem, kako je uporabnik prišel na stran.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 6 mesecev.
Google 1P_JAR Ta piškotek vsebuje informacije o tem, kako končni uporabnik uporablja spletno mesto in informacije o tem, če je končni uporabnik pred obiskom omenjene spletne strani že morda videl kakšne oglase.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 1 mesec. 
Google APISID, SAPISID Ta piškotek se uporablja za oblikovanje profila interesov obiskovalca spletnega mesta in prikazovanje ustreznih oglasov na drugih spletnih mestih. Ta piškotek deluje tako, da enolično identificira vaš brskalnik in napravo.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 2 leti.
Google CONSENT Ta piškotek vsebuje informacije o tem, kako končni uporabnik uporablja spletno mesto in informacije o tem, če je končni uporabnik pred obiskom omenjene spletne strani že morda videl kakšne oglase.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 20 let. 
Google DSID Piškotek se uporablja za razločevanje med posameznimi uporabniki. Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 2 tedna. 
Google HSID Ta piškotek shrani profil interesov obiskovalcev spletnega mesta in prikaže ustrezne oglase na drugih spletnih mestih. Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 2 leti
Google SSID Ta piškotek vsebuje informacije o tem, kako končni uporabnik uporablja spletno mesto in informacije o tem, če je končni uporabnik pred obiskom omenjene spletne strani že morda videl kakšne oglase.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 2 leti. 
Google SID Ta piškotek se uporablja za upravljanje stanja seje.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 2 leti. 
Google SIDCC Ta piškotek vsebuje informacije o tem, kako končni uporabnik uporablja spletno mesto in informacije o tem, če je končni uporabnik pred obiskom omenjene spletne strani že morda videl kakšne oglase.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 1 leto. 
Facebook.com _fbp Ta piškotek se uporablja za oglaševanje na Facebook socialnem omrežju. Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 3 mesece.
Facebook.com _fbc Ta piškotek se uporablja za dostavo vrste oglaševalskih izdelkov na Facebooku.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 2 leti. 
Facebook.com c_user  Ta piškotek shrani podatke o vpisanih Facebook uporabnikih. Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 30 dni.
Facebook.com datr Ta piškotek hrani informacije o vrsti brskalnika, ki ga uporabnik uporablja za dostopanje do Facebooka. Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 2 leti.
Facebook.com m_pixel_ratio Ta piškotek omogoča dostop do analitičnih podatkov.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka poteče ob koncu seje.
Facebook.com presence Ta piškotek hrani informacije o pripravljenosti na klepet v živo.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka poteče ob koncu seje.
Facebook.com
wd 
Ta piškotek vsebuje informacije o tem, kako končni uporabnik uporablja spletno mesto in informacije o tem, če je končni uporabnik pred obiskom omenjene spletne strani že morda videl kakšne oglase.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 1 teden. 
Facebook.com x-referer Ta piškotek hrani informacije o URL posredovanju.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka poteče ob koncu seje. 
Facebook.com xs  Ta piškotek hrani informacije o seji.  Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka je 3 mesece. 
Facebook.com reg_fb_gate, reg_fb_ref, reg_ext_ref Cookies Ti piškotki vsebujejo informacije o obiskanih Facebook straneh. Ne Oglaševanje in profiliranje Čas trajanja piškotka poteče ob koncu seje.

Sprejmite ali nastavite piškotke

Vsak uporabnik naših spletnih strani lahko nastavi, kateri tipi piškotkov se bodo namestili na njegovo napravo. Svojo izbiro o nameščanju piškotkov lahko uporabnik kadarkoli spremeni (odstrani kljukico). Preden pa onemogočiš določen tip piškotkov, predlagamo, da si uporabnik prebere, čemu so namenjeni in kako jih uporabljamo. Nestrinjanje s piškotki ima lahko za posledico slabšo uporabniško izkušnjo, saj del vsebine ne bo pravilno prikazan in nekatere funkcionalnosti ne bodo delovale.

Če piškotek zagotovi tretja oseba, lahko za blokiranje tega piškotka uporabite orodja te tretje osebe.

Izbiro piškotkov predstavljajo kljukice pred nanizanimi vrstami piškotkov. Za shranjevanje spremembe je potrebno klikniti na gumb »Nastavitve piškotkov«. Tako lahko vsak uporabnik sam nadzira, katere piškotke naša spletna stran namešča na njegovo napravo.
 
SHRANI
Nastavitve piškotkov v brskalnikih 

Uporabnik se sam odloči, ali bo dovolil shranjevanje piškotkov na svojem računalniku; a spletna stran optimalno deluje, če so vsi piškotki omogočeni. Nastavitve za piškotke se lahko nadzirajo in spreminjajo tudi s pomočjo izbranih nastavitev spletnega brskalnika.
Za informacije o nastavitvah za piškotke spodaj izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.

Chrome >
Firefox >
Internet Explorer >
Opera >
Safari >
 
Nadaljnje informacije

Več informacij o piškotkih in upravljanju nastavitev brskalnika najdete na http://www.allaboutcookies.org

Vodnik po piškotkih Mednarodne trgovinske zbornice je na voljo na https://www.cookielaw.org/wp-content/uploads/2019/12/icc_uk_cookiesguide_revnov.pdf