hero

PARBATI
Ines Pusovnik in Nastja Starčič

NAHRANI SVOJE HORMONE

12:00 - 12:30


O PREDAVATELJICAH

Ines Pusovnik in Nastja Starčič sta združili svoje moči v podcastu, Instagramu in programu Parbati, kjer razbijata tabuje o ženski cikličnosti, hormonih, spolnosti, plodnosti in vsem kar bi nas morali učiti že v šoli. »Ženske zaradi nihanja naših hormonov delujemo po drugačnem ritmu kot moški, zato potrebujemo drugačen pristop.  Želiva si, da bi čim več žensk s pomočjo najinih vsebin bolje razumele nihanja hormonov tekom meseca, se znale podpreti s prehrano in življenjskim slogom ter odkrile vse svoje supermoči, ki jih cikel prinaša,« sta prepričani Ines in Nastja.

Ines Pusovnik je avtorica Instagram profila Svoja Srečka, kjer ustvarja uravntežene, preproste in okusne recepte. S prehrano in življenjskim slogom je ugotovila, kakšen vpliv ima nanjo in kako svoje potenciale unovčiti za boljše počutje in srečo. To je bil eden glavnih razlogov, zakaj se je odločila, da leta 2021 odpre Instagram profil. 

V teh dveh letih je skupnost "srečk" res lepo zrastla in preko profila je razvijala svojo strast do ustvarjanja in kreiranja receptov, ki so preprosti, uravnoteženi in hitro pripravljeni. Hkrati pa rada razvija tudi kreativne rešitve kako optimizirati čas v kuhinji. 

Nastja Starčič je nutricionistka, specializirana za prehrano za ženske in menstrualni cikel. Njen pristop je celostno usmerjen, pri čemer upošteva genetske, hormonske in življenjske dejavnike pri obravnavi prehrane žensk. Verjame v uravnoteženo prehranjevanje, prilagojeno ženski cikličnosti, s ciljem izboljšanja hormonskega ravnovesja.

S prehrano, ki podpira naše hormone in menstrualni cikel, se je se srečala slabih deset let nazaj, ko je imela sama ogromno težav, ki so se zmanifestirala kot hormonska neravnovesja. To jo je motiviralo za študij naturopatske medicine in nutricistike v Dublinu. Zadnja štiri leta vodi osebna prehranska svetovanja za ženske in skupinske programe, o ženski cikličnosti in njenem vplivu na produktivnost, izobražuje pa tudi zaposlene v svetovnih tehnoloških podjetjih, kot sta Google in Amazon. 
 

NAHRANI SVOJE HORMONE

V programu vam bosta predali ideje za okusne in ekspresne obroke, ter vas naučili kako uravnotežiti krožnik, tehnik »meal prepanja«, vam pokazali kako lahko v kuhinji prihranite čas in hkrati nahranite svoje hormone.

Oglejte si intervju s Parbati o dogodku Dan Miganja ZAME >