3 ideje za vaš naslednji zmenek

Ljubezen je lahko zahtevna. Vendar vse izzive lažje premagamo, kadar nismo sami in nam ob strani stoji partner. Potrebna je skrbnost in pozornost do osebe, s katero si delimo čas, težave, veselje, vzpone in padce ter vse, čemur rečemo življenje. Nepozabni trenutki spremenijo in gradijo trdnejše vezi med pari. Zato je vredno poskrbeti, da je čas preživet z ljubljeno osebo vedno nekaj posebnega.

V ta namen smo za vas pripravili nekaj namigov, ki vam bodo pomagali doživeti nepozabne trenutke. Ključna beseda je »narava«, vaša naloga pa je uživati v njej in ustvariti nepozabne trenutke.
 

Med gozdovi in cvetjem

Za začetek se usmerimo severno od Ljubljane, odpravimo se proti Kranju, nato pa zavijemo na vzhod. Pot nas pripelje v Radomlje in Volčji Potok, kjer se nahaja Arboretum Volčji Potok.
Arboretum Volčji Potok je simbol trajne lepote, in rezultat marljive in odgovorne skrbi ter pozornosti. Omogoča pravljično izkušnjo za vse pare in je odlična priložnost za drugačen zmenek. Med sprehodom si oglejte lepote rastlinskega sveta, ki so plod večletne skrbi in ljubezni do narave. Park si lahko ogledate tudi ob prijetni vožnji z električnim vlakcem. Naj vas lepota narave prevzame tako kot pogled vaše ljubljene osebe. Ne pozabite nameniti pogleda tudi vašemu partnerju ;).  

To lahko storite tudi na prav posebnem mestu. Na dveh lokacijah se namreč nahajata Klopci ljubezni in sicer na Volčjem hribu in v parku, nasproti Generalijevega drevesa optimizma. Več o Klopcah ljubezni v nadaljevanju.

Razgledi ponujajo pašo za oči na več kot 2.500 vrst rastlin in zagotovo vam bodo vzeli dah. Za konec obiščite cvetličarno in uživajte v raznoliki izbiri cvetja. In seveda, ne pozabite na darilno vrtnico.
 

Navdihi svobode

Lipica, eden izmed draguljev Krasa, je krajina, bogata z edinstveno lepoto. Sestavljajo jo razgledi na hrastove gaje, polja in pašnike, med katerimi lahkotno galopirajo črede lipicancev. Kobilarna Lipica je stara 443 let ter dom plemenitega ter slavnega lipiškega belega žrebca – lipicanca, ki ga poznajo tudi znana imena kot je bila preminula Kraljica Elizabeta II.

Za ogled Lipice priporočamo večdnevni obisk s prenočitvijo v prenovljenem hotelu Maestoso. Tako boste imeli priložnost, da si lahko v miru poleg kobilarne ogledate tudi predstavo lipiške jahalne šole, se celo naučite jahati ali se zapeljete s kočijo po lipiških travnikih in med drevoredi. Navdušencem nad kulturo priporočamo obisk galerije z zbirko likovnih del Avgusta Černigoja. Za aktiven oddih bo poskrbelo golf igrišče ali tekaška proga Generali ZAME.
 

Z roko v roki do Klopce ljubezni

Planinarjenje in pohodništvo še nikoli nista bila tako zabavna kot sta postala po postavitvi Klopc ljubezni. Z Dreveniške gore pri Boču so se razširile po celi Sloveniji in postale del novega izziva za družine, pohodnike, planince, kolesarje, ljubitelje narave ter za mlade pare.

Poleg že omenjenih možnosti za zmenek razmislite tudi o pohodu s partnerjem k eni od Klopc ljubezni. Uživajte v naravi skupaj z vašo najljubšo osebo. Potem obiskano klopco lahko s skeniranjem QR kode označite v aplikaciji Generali ZAME in začnete z ustvarjanjem albuma obiskanih klopic. Postavljene so na dostopnih lokacijah, do katerih se pride po nezahtevnih označenih poteh. Veliko jih je tudi na nekaterih slovenskih planinah.

Kot omenjeno, se dve klopci ljubezni nahajata v Arboretumu Volčji Potok, tako da z obiskom Arboretuma ubijete dve muhi na en mah – ogledate si lepote Arboretuma ter začnete izziv osvajanja Klopc ljubezni. Kje so še ostale klopce ljubezni po Sloveniji, lahko preverite tukaj
 

Narava je polna naukov

Rdeča nit, ki povezuje Arboretum in lipicanskega žrebca je dejstvo, da gre za lepote, ki so plod prave ljubezni. Prava ljubezen pomeni vztrajnost, potrpljenje, skrb, odgovornost in vsebuje sodelovanje ter sprejemanje nekoga ali nečesa. Lepo postane vse, čemur to skrb namenjamo. Naj bo tak tudi vaš odnos do partnerja ali partnerice.

Pogumno naprej!
 

Presenečenje!


Za še boljši zmenek smo pripravili popuste za obisk in storitev pri Arboretumu, popust za obisk kobilarne Lipica in prenočišče v Hotelu Maestoso pri Lipici ter ne pozabite se udeležiti nagradne igre Klopca zame, kjer lahko osvojite brezplačno klopco ljubezni.

Naj vajina zgodba doživi nov navdih!
 

Ugodnosti za vse člane