S kolesom na izlet čez mejo – spoznajte bližnja jezera pri naših sosedih

Toplejša polovica leta je pravi čas za izlete s kolesom. Kolesarskih poti je v Sloveniji veliko in idej za kolesarske izlete ni težko najti. Da pa bi bil seznam idej še malo daljši, lahko s kolesom zavijete tudi k sosedom: v bližnji Italiji in Avstriji se nahajajo čudovite kolesarske poti, zato smo za vse ljubitelje tovrstne rekreacije in izletništva zbrali skupaj nekaj idej.

Naj vas očara Klopinjsko jezero na avstrijskem Koroškem

V bližini Celovca se nahaja Klopinjsko jezero (Klopeinersee), dolgo skoraj 2 kilometra in široko 800 metrov, kjer poleti temperatura vode doseže tudi 28°C. Zaradi svoje toplote v poletnem času je izjemno priljubljena točka za dopustovanje: pohvali se lahko z 12-imi javnimi kopališči in številnimi zabavnimi aktivnostmi. Med njimi so tudi splavarjenje, potapljanje, plezanje, soteskanje, tura tihotapljenja, naravoslovna odprava v Zablaško močvirje, tura v rudnik, ipd. Ogled jezera čisto od blizu omogoča edina neprekinjena jezerska promenada v Avstriji. S kolesom je pot okoli jezera lahko res izjemno doživetje, saj omogoča čudovite razglede v zeleni neokrnjeni naravi.

V bližini Klopinjskega jezera se nahaja tudi doživljajski gozd, ki bo navdušil majhne pustolovce – na 20 tisoč kvadratnih metrih se razteza pustolovski park, zasnovan posebej za otroke. V njem se bodo otroci urili v plezanju, skakanju, lovljenju ravnotežja, orientaciji in še v marsičem. Igra na več kot 75 atrakcijah med krošnjami, pod zemljo in v vsem, kar je vmes, je nekaj, kar bo otrokom in vam ostalo še dolgo časa v spominu.

Viseča kolesarska steza okoli Gardskega jezera bo kmalu resničnost

V sosednji Italiji bo kolesarje kmalu navdušila izkušnja vožnje po viseči kolesarski stezi okoli njihovega največjega jezera - Gardskega jezera. Potekala bo neprekinjeno okoli celotnega jezera in je zaenkrat še v gradnji (predviden zaključek leta 2021). Delno je že zgrajena in se lahko že vidi, kako bo potekala. Celotna kolesarska steza bo dolga okoli 140 km, predvidena vrednost projekta pa je 102 milijona €.

Kolesarska steza je tako načrtovana, da bo ustrezala vsem vrstam kolesarjev: rekreativcem in tudi tistim bolj zahtevnim. Imela bo več možnosti, predvsem na tistih predelih, kjer bodo vzponi, ki niso primerni za vse kolesarje. Tam se bo steza razcepila v bolj in manj položno ali bo na voljo alternativni prevoz s čolnom.

Poglejte si posnetek, kakšna atraktivna kolesarska steza bo kmalu na voljo za kolesarsko doživetje.

Mi pa vas ob tem vabimo, da pred novimi kolesarskimi dogodivščinami ne pozabite na zavarovanje za kolesarja: G24 KOLESAR, ki krije stroške v primeru nezgod (pri kolesarjenju) in odgovornosti (v primeru poškodovanja drugih oseb ali njihove lastnine).

 

Prijava na Maraton Franja


Maraton Franja je največji kolesarski dogodek v Sloveniji. Pridružite se 42. Maratonu Franja 10. in 11. junija 2023. Popust za člane Generali ZAME si zagotovite tukaj.

Izbirate lahko med 3 različnimi prijavninami, kjer lahko izkoristite Generali ZAME kodo za popust v višini 4 EUR:

  • Maraton Franja BTC City (156km),
  • Triglav mali maraton Franja BTC City (97km) in 
  • za primer skupnega plačila MARATON FRANJA 156 km/97 km in "BARJANKA - HERVIS".