Kultura od A do Ž

Na srečo kultura že dolgo ni več povezana le s sedenjem na resnih prireditvah, kjer je treba biti čisto tiho in čisto pri miru, ampak je lahko na moč raznovrstna in celo zabavna.

Seveda greste lahko v gledališče, v opero ali na balet, lahko pa izberete tudi kakšen bolj sproščen kulturni dogodek. Za vas sem pripravil nekaj predlogov:
 
  • Imate otroke? Super, ker jih lahko peljete gledat lutkovno predstavo, na otroški koncert ali pa greste v katerega od muzejev, ki imajo posebne oddelke za otroke. Tam bodo poskrbeli tudi za razburljivo vodenje po muzeju, kjer se skriva ogromno zanimivosti in skrivnosti!
  • Za opravljen izziv štejejo samo resni koncerti klasične glasbe? Ah, kje pa! Odlična izbira je tudi obisk lokalnega jazz kluba, ogled nastopa godbe na pihala ali pa obisk koncerta etno oziroma narodne glasbe.
    Moj nasvet: vašega obiska in podpore bodo najbolj veseli mladi in še neuveljavljeni ustvarjalci. Saj veste, da pod odrom ne bodo zbrani samo prijatelji in sorodniki ... 
  • Obisk »stand up« nastopa je še en super način, kako si kulturno popestrite večer in se ob tem še imenitno zabavate. 
  • Obiščite knjižnico! Vzemite si čas zase in za dobro knjigo, prisluhnte zanimivemu potopisnemu predavanju ali tja odpelji otroke na bralne urice ali ustvarjalnice. Knjižnice so zakon!
Tole je bilo le nekaj idej, takih, iz rokava. Seveda si lahko kulturni dan oblikujete povsem po svoje in ga združite s celodnevnim izletom in zdravim življenjem (zjutraj najprej pojete zdrav zajtrk, nato pa jo mahnete v Vipavo in si ogledate Vinarski muzej).
 
Želim vam lep in zelo kulturen teden!

Avtor: Trkaj