Jezera Slovenije, primerna za kopanje

V vročih poletnih dneh se prileže ohladitev v vodi. Bazeni so priročni, ampak naravna kopališča skrivajo svoj čar. Zate smo zbrali 22 slovenskih jezer, primernih za kopanje. V njih se lahko ohladiš, si ob njih odpočiješ in uživaš v lepoti narave.

 

Bloško jezero

Prikupno jezero v kraju Volčje pri Novi vasi je priljubljena izletniška točka za vse, ki iščete ohladitev v poletnih dneh. Bloško jezero je primerno za družine, ljubitelje ribolova in rekreativne športnike.
 

Bohinjsko jezero

Največje stalno naravno jezero v Sloveniji in eno izmed najbolj znanih jezer nudi čudovito kuliso za kopanje za vso družino. Jezero omogoča tudi veslanje in potapljanje, prelepa narava okoli jezera pa bo privabila tudi pohodnike, kolesarja in jadralce.
 

Bobovški ribniki – Čukova jama

Trije ribniki severno od Kranja vas bodo povabili k sebi na prijetno ohlajeno popoldne. Ribniki imajo zanimiva imena: Ledvička, Krokodilnica in Čukova jama. Slednja je edina primerna za kopanje.
 

Braslovško jezero

Severozahodno od Braslovč se nahaja Braslovško jezero, ki je priljubljeno med sprehajalci, ribiči in kopalci. Ob jezeru se odvijajo tudi številni dogodki, za osvežitev pa poskrbi gostilna s teraso.
 

Ivarčko jezero

Najnižje ležeče alpsko jezero pri Ravnah na Koroškem je priljubljen kraj za kopanje. Ponuja pomole za sončenje, klopce v senci dreves, rekreacijski center z urejenimi športnimi igrišči za različne športe, pohodnike pa bo na vrh povabila Uršlja gora.
 

Blejsko jezero

Grajsko kopališče ob Blejskem jezeru je zagotovo eno izmed najbolj priljubljenih pri nas. Skrbno urejena obala naravnega kopališča ima vse, kar potrebujete za sproščen poletni dan: tobogana, skakalno desko, splave, gugalnico, igrala za otroke, kajake, masažo in še kaj.
 

Jezero Jasna

Jezero Jasna pri Kranjski Gori je prelepo jezero s pogledom na Julijske Alpe, ki bo zagotovo poskrbelo za poletno osvežitev s svojo hladno vodo. Ob jezeru se lahko okrepčate s pijačo in sladoledom ter uberete eno izmed prelepih sprehajalnih poti.
 

Jezero Črnava

Jezero Črnava v Preddvoru, ki je dobilo ime po nekdanjem temnem gozdu, je prijeten kraj za poletno ohladitev. Popeljalo vas bo tudi na lep sprehod okoli jezera.
 

Jezero Kreda

Jezero je znano po svoji turkizni barvi vode, nahaja pa se v čudoviti dolini Radovne. Jezero je sicer v zasebni lasti, a je en del odprt za kopanje.

 

 


Jezero Rakitna

Jezero Rakitna med Ljubljano in Cerknico odlikuje edinstvena klima, zaradi katere je znano kot zdraviliški kraj za obolenja dihal. Poletno osvežitev v vodi bo popestril sprehod po gozdni in arheološki učni poti.
 

Jezero Trilobit

Jezero Trilobit ali Javorniško jezero je manj znano jezero pri Javorniškem Rovtu pri Jesenicah. Kopanje je namenjeno pogumnim, saj temperatura vode ne preseže 8 stopinj.
 

Klevevž

Naravna toplica Klevevž v bližini Šmarjete na Dolenjskem je primerna za kopanje poleti in pozimi, saj vse leto ohranja temperaturo vode okoli 20 stopinj. V okolici toplega vrelca pod ruševinami gradu Klevevž lahko obiščete nekaj čudovitih slapov in lepo ohranjen mlin.
 

Klunove toplice

Klunove toplice se nahajajo med reko Krko in vinsko cesto v Bušeči vasi. Majhen bazen, zgrajen na dvorišču družine Klun, je simpatično in preprosto naravno kopališče za poletno osvežitev.
 

Naravno kopališče v kampu Menina

Kamp in športni park se nahaja tik ob alpski reki Savinji. Naravno jezero v kampu je odlična ideja za poletno osvežitev za vso družino. V Kampu Menina so na voljo glamping brunarice, mobilne hišice in lesene alpske koče, tam pa vas poleg jezera ohladi tudi reka Savinja. Bi šli na rafting?
 

Planšarsko jezero

Jezero v obliki srca na Jezerskem s čudovito gorsko panoramo je priljubljena točka za pohodnike in kolesarje, poleti pa tudi kopalce. Okoli jezera je speljana razgibana sprehajalna pot, gostišče pa poskrbi za okrepčilo z domačimi jedmi.
 

Podpeško jezero

Podpeško jezero v okolici Ljubljane je priljubljen kraj za poletno osvežitev. Je odlična lokacija za izlet z družino! Združite ga s pohodom na bližnji hrib Sveta Ana z razgledom na Ljubljansko barje.
 

Star maln pri Vrhniki

Jezerce je dobilo ime po mlinu, ki je nekoč stal na tistem mestu, še danes pa lahko v bližini vidimo mlinsko kolo in jez. Je priljubljena točka za sprehajanje in kopanje v poletnem času.
 

Šmartinsko jezero

V neposredni bližini Celja se nahaja Šmartinsko jezero, ki je še posebej atraktivno v poletnih mesecih. Tja se radi zatečejo številni kopalci, ljubitelji ribištva in obiskovalci, željni sončenja.
 

Šobčev bajer

V kampu Šobec ob Savi Dolinki se lahko osvežite v manjšem umetnem jezeru, Šobčevem bajerju. Kamp poleg kopanja ponuja številne športne aktivnosti, prav tako si lahko poletni izlet obogatite s potepom v bližnjem Triglavskem narodnem parku.
 

Vodni park Radlje ob Dravi

Vodni park Green Resort se ponaša z nazivom prvega in edinega biološkega bazena v Sloveniji, kjer za čistočo in kakovost vode skrbijo izključno naravni organizmi. Poleg zabave na toboganu in igrišču za odbojko ter nogomet na mivki je poskrbljeno tudi za gostinsko ponudbo.
 

Zbiljsko jezero

Zbiljsko jezero je že dolgo izjemno priljubljena izletniška točka za družine in zaljubljene pare. Bližina jezera v avtokampu vabi na poležavanje na plaži ali kopanje v jezeru.
 

Ugodnosti za vse člane