Dobra družba in družabne igre so pol zdravja!

Poznate igre človek, ne jezi se, spomin, domine in monopoli? No, to so igre, za katere ne potrebujete pametnega telefona, pač pa čisto prave soigralce. Torej, vaša naloga je:
 
V tednu otroka se vrnite v brezskrbne dni in se sprostite. S prijatelji ali družino organizirajte večer družabnih iger!

So družabne igre zabavne? So!

Kaj pa koristne za tvoje zdravje? Ooo, seveda! Tukaj so le trije razlogi od najmanj osmih, zakaj so večeri družabnih iger neprecenljivi:
 

Izboljšujejo spomin, spodbujajo kognitivno razmišljaje

Učinkoviteje rešujete težave, obdelujete informacije in se spopadate z zahtevnimi situacijami. Igre izboljšujejo tudi vaš IQ in zmožnosti za učenje.
 

Zmanjšujejo stres

S povišanjem ravni endorfinov v telesu ljudje postanemo bolj sproščeni, pozitivni in mirni. Družabne igre so odlične za zmanjševanje stresa.


Izboljšujejo vašo odzivnost

Povečana osredotočenost in zbranost možganov močno izboljšata reakcije v situacijah, ki zahtevajo hiter odziv in hitre odločitve.
 

Znižujejo krvi tlak

Smeh in pozitiven odnos tvorita endorfine, ki sproščajo mišice in zmanjšujejo krvni tlak. Visok krvni tlak je namreč pomemben razlog za nastanek bolezni srca in ožilja. 


So odlična terapija po poškodbah

Poleg koristi pri okrevanju po možganskih poškodbah ter različnih duševnih težavah, so nekatere igre primerne tudi za vadbo osnovnih motoričnih veščin.


Zmanjšujeo možnost duševnih bolezni

Igranje iger izboljšuje kognitivne sposobnosti, s tem pa učinkovito preprečuje nastanek bolezni, kot sta demenca in Alzheimerjeva bolezen.


Izboljšujejo imunski sisem

Stres, duševne težave in negativnost slabijo imunski sistem ter odpornost proti boleznim, z družabnimi igrami pa se raven endorfinov močno dvigne in imunski sistem okrepi.


Pomagajo pri razvoju otrok

Pomembne so za razvoj otrokovih možganov, kritičnega in logičnega razmišljanja, socialnih veščin in komunikacije, izboljšujejo govor, koncentracijo in osredotočenost na cilj.

Avtor: Trkaj